De Grote Rekendag

Geschreven door Gülden Aras-Kaya, rekenspecialist. Woensdag 3 april was de Grote Rekendag. Het thema van deze dag was ‘uit verhouding’.  Wij hebben tijdens de opening een modeshow gehouden, waarbij de kinderen en de leerkrachten zich uit verhouding mochten verkleden. Bij de opening hadden de kinderen kleding en voorwerpen aan die uit verhouding waren; zoals het overhemd van hun vader of een grote zonnebril. De kinderen en de leerkrachten zagen er heel leuk uit. Na de opening gingen de kinderen terug naar de groepen om aan de slag te gaan met de verdere activiteiten van de Grote Rekendag.

De Grote Rekendag is een dag waarbij de kinderen op een andere manier les krijgen dan dat ze gewend zijn. De hele ochtend stond in het teken van rekenen. Niet gewoon in de klas, maar juist daarbuiten of met andere materialen. Rekenen is namelijk veel meer dan sommen maken in het werkboek. De kinderen zijn tijdens de Grote Rekendag spelenderwijs en ontdekkend aan het leren. De kinderen en de leerkrachten vinden het leuk om op deze manier les te krijgen en te geven. Als rekenspecialist verheug ik mij altijd op deze dag en wil ik graag vaker zo lesgeven. Ik vind het heel leuk en belangrijk als de kinderen intensief en spelenderwijs leren. Waarbij zij heel veel rekenplezier hebben. Het onderliggende doel is kinderen onderzoekend te laten rekenen, want zelf ontdekken levert meer inzicht op (en het maakt rekenen leuker!).

De volgende Grote Rekendag vindt plaats op woensdag 25 maart 2020 . Schrijft u  deze datum alvast in uw agenda, want het wordt vast weer een onvergetelijke dag. We zien uw graag weer terug op deze dag en ik wens iedereen nog heel veel rekenplezier.